Sosyal Medya Siteleri Listesi 2018





Sosyal Medya Siteleri Listesi

Aşağıda, 2018 Mart itibariyle dünya çapındaki en popüler 200 sosyal media listesi yer almaktadır. Liste büyümeye devam etmekte ve periyodik olarak güncellenmektedir.

En Çok Kullanılan Sosyal Medya Siteleri 2018

    1. Facebook hala dünyadaki en büyük sosyal ağdır. Aralık 2017 itibarıyla yaklaşık 2 milyar aylık kullanıcısı olduğu söyleniyor.
    2. WhatsApp , ağırlıklı olarak anlık mesajlaşma içib kullanılan bir sosyal ağ platformudur. Bir süre önce Facebook tarafından satın alındı ve Ocak 2018 itibariyle yaklaşık 1 milyar kullanıcıya sahip olduğu tahmin ediliyor.
    3. LinkedIn , özellikle profesyoneller tarafından kullanılan bir sosyal ağ platformudur. Microsoft'un bir ticari markası olan LinkedIn, Ocak 2018 itibariyle yaklaşık 500 milyon kullanıcıya sahiptir.
    4. Google+ , Google tarafından geliştirilen ve Ocak 2018 itibariyle yaklaşık 150 milyon kullanıcıya sahip olan bir sosyal ağdır.
    5. Twitter , 280 karakterle sınırlı tweet yayınlayabilen yaklaşık 320 milyon kullanıcıya sahip bir sosyal ağdır.
    6. Instagram bir fotoğraf ve video paylaşım sosyal ağıdır. Facebook’un bir parçası olan Instagram Ocak 2018 itibariyle yaklaşık 800 milyon kullanıcıya sahip.
    7. Pinterest içeriğin pinler biçiminde eklendiği bir sosyal ağdır ve 2018 Ocak itibariyle yaklaşık 200 milyon kullanıcıya sahiptir.
    8. Befilo (Yeni) Herkesin herkesle otomatik olarak arkadaş olduğu yeni bir sosyal ağdır.
    9. Zoimas (Yeni) bağımlılık karşıtı bir sosyal ağ olan Zoimas kullanıcılarını çevrimiçinde mümkün olduğu kadar az tutmaktadır. Daha pek çok bağımlılık karşıtı uygulaması vardır.
    10. Messenger (Yeni), facebook içinde çalışan başka bir anlık mesajlaşma platformudur. Kullanıcıları, Ocak 2018 itibariyle yaklaşık 1,2 milyar olarak tahmin ediliyor.
    11. Snapchat , Ocak 2018 itibariyle 200 milyon kullanıcıya sahip, çoğunlukla görsel-işitsel içerik ağıdır.
    12. Quora kullanıcıların istediği soruları cevapladıkları soru-cevap tabanlı bir sosyal ağ platformudur. Ocak 2018 itibariyle yaklaşık 200 milyon kullanıcıya sahiptir.
    13. GirlsAskGuys (Yeni) Karşı cinslerin birbirlerine soru sorduğu ve cevapladığı bir sosyal ağ platformudur.
    14. ProductHunt (Yeni) Yeni ürünlerle ilgili içeriğe öncelik veren yeni bir sosyal ağdır.
    15. AngelList (Yeni) esas olarak yeni yatırımcılar ve başlangıç girişimcileri tarafından kullanılan bir sosyal ağ platformudur.
    16. Kickstarter (Yeni) İnsanların fon almak için ürünlerini veya ürün fikirlerini belirleyebileceği fonlama platformudur. Sitenin yaklaşık 10 milyon destekçisi var.
    17. WeChat ağırlıklı olarak Çin'de kullanılan bir mobil mesajlaşma platformudur. Ayrıca İngilizce olarak uluslararası bir versiyon da sunuyor.
    18. Skype , ses, video ve metin kullanılarak anlık mesajlaşma yapılan bir platformdur. Aylık 300 milyondan fazla aktif kullanıcısı var ve şimdi Microsoft'un bir parçasıdır.
    19. Viber video ve metin kullanılarak mesajlaşma imkanı sağlayan Skype tarzı bir sosyal ağdır. 800 milyondan fazla kullanıcısı var.
    20. Tumblr 350 milyondan fazla bloga ve 500 milyonun üzerinde kullanıcıya sahip olan bir sosyal ağdır.
    21. Line , Japonya’da popüler olan ve aynı zamanda İngilizce’yi ve diğer dilleri de destekleyen bir anlık mesajlaşma sosyal ağıdır. Dünya çapında 600 milyondan fazla kullanıcısı var.
    22. Gab (Yeni) Kullanıcıların gab şeklinde, 300 karaktere kadar mesaj yazabildikleri bir sosyal ağdır. Yaklaşık 200.000 kullanıcısı var.
    23. VK Daha ziyade Rusya ve eski Sovyetler Birliği ülkelerinde kullanılan ve 400 milyonun üzerinde kullanıcısı olan facebook tarzı bir sosyal ağdır.
    24. Reddit 500 milyondan fazla aylık ziyaretçisi olan bir sosyal ağdır. Metin mesajları veya doğrudan bağlantılar sitede paylaşılabilir ve popülerliği belirlemek için üyeler tarafından oylanabilir.
    25. Telegram 100 milyonun üzerinde bulut tabanlı bir anlık mesajlaşma servisidir. aktif aylık kullanıcılar.
    26. Tagged yeni arkadaşlar edinmek için kullanılan bir sosyal ağdır. Sitenin dünya çapında yaklaşık 20 milyon tekil ziyaretçisi var.
    27. Myspace , ağırlıklı olarak müzisyenler ve sanatsal gruplar tarafından kullanılan bir sosyal ağdır. Bir zamanlar ABD'deki en iyi sosyal ağdı, ancak şimdi sadece birkaç milyon kullanıcısı var.
    28. Badoo , dünyanın en çok kullanılan arkadaşlık ağlarından biridir. 360 milyondan fazla kayıtlı kullanıcısı var.
    29. Stumbleupon , kullanıcıları için içerik keşfine odaklanan bir sosyal ağdır. Tüm popüler tarayıcılarda bir tarayıcı araç çubuğu olarak sunulur.
    30. Foursquare , kullanıcının konumuna ve önceki satın alımlara göre kişiselleştirilmiş öneriler sunan bir sosyal ağdır. On milyonlarca kullanıcıya sahip ve kurumsal alanda hızla büyüyor.
    31. MeetMe , kullanıcıların mobil cihazları kullanarak iletişim kurmalarına odaklanan bir sosyal ağdır. Günlük 2,5 milyondan fazla aktif kullanıcı var.
    32. Meetup , belirli bir konu veya tema etrafında bir grup insanın bir araya gelmesini kolaylaştıran bir sosyal ağdır. Yaklaşık 32 milyon kullanıcıya sahiptir.
    33. Skyrock öncelikle üyelerine blog oluşturma yetenekleri sunan bir Fransız sosyal ağıdır. Birkaç milyon üyesi var.
    34. Pinboard (Yeni) ücretli yer imleri paylaşımına izin veren sosyal ağdır. Kullanıcılar bu sitede reklamsız bir deneyimden yararlanabilir.
    35. Kiwibox , blog yazıları ve fotoğraflar sunan ve genç yetişkinlere hitap eden bir sosyal ağdır. Yaklaşık 3 milyon üyesi var.
    36. Twoo (Yeni) 181 milyon üyesine profil oluşturma, resim yükleme ve diğer kullanıcılarla sohbet etme olanağı veren bir sosyal ağdır.
    37. Yelp (Yeni) fotoğraf paylaşmak, değerlendirme yazmak ve arkadaşlarınızın etkinliklerini görmek için kullanılan ve sosyal özelliklere sahip olan değerlendirme ve ev hizmetleri ağıdır.
    38. Snapfish fotoğraf paylaşımı ağırlıklı bir sosyal ağıdır. Üyeler fotoğraflar için sınırsız depolama alanından yararlanabilirler. Sitede on milyonlarca üye var.
    39. Flickr , on milyondan fazla üyesi olan bir fotoğraf ve video paylaşım sosyal ağıdır. İçinde 10 milyardan fazla fotoğraf var.
    40. Photobucket , on milyardan fazla fotoğraf ve video barındıran bir sosyal ağdır. Ocak 2018 itibariyle 100 milyon üyesi var.
    41. Shutterfly (Yeni) üyelerin fotoğrafları, kupa ve tişört gibi kişiselleştirilmiş hediyeler oluşturmak için kullanabilecekleri bir paylaşım sitesidir. 2 milyon üyesi var.
    42. 500px (Yeni) Kanada’da kullanılan, fotoğraf paylaşımı ağırlıklı bir sosyal ağdır. 1,5 milyondan fazla aktif üyesi var.
    43. DeviantArt , 38 milyonun üzerinde kayıtlı üyeye sahip bir sanat paylaşım ağıdır.
    44. Dronestagram (Yeni) dronlar kullanılarak çekilen fotoğrafların paylaşıldığı bir sosyal ağdır.
    45. Fotki (Yeni) > 1,6 milyondan fazla üyeye sahip ve içinde 1 milyar fotoğraf olan bir sosyal ağdır.
    46. Fotolog 20 milyondan fazla benzersiz ziyaretçiye sahip bir fotoğraf blog sitesidir.
    47. İmgur (Yeni) üyelerin fotoğrafları oylayabileceği (ve sıralayabileceği) bir sosyal ağdır.
    48. Pixabay (Yeni) ağırlıklı olarak fotoğraf ve video paylaşımın yapıldığı bir sosyal ağdır.
    49. WeHeartIt , ilham verici görüntülerin paylaşıldığı bir sosyal ağdır. Sitenin 45 milyondan fazla üyesi var.
    50. 43Things (Yeni) üyelerin kilo vermek veya bir koşu koşmak gibi bir hedef belirleyebildikleri bu hedefleri arkadaşlarıyla paylaşabildikleri bir sosyal ağdır.
  • Yukarıdaki listede önemli sosyal medya sitelerinin eksik olduğunu düşünüyorsanız, lütfen eksik siteleri bize bildirin, onları hemen ekleriz.

    Social Media List ©www.socialmedialist.org 2018. All rights reserved.

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder