Sosyal Medya Siteleri Listesi 2018 - 2






Sosyal Medya Siteleri Listesi

Aşağıda, 2018 Mart itibariyle dünya çapındaki en popüler 200 sosyal media listesi yer almaktadır. Liste büyümeye devam etmekte ve periyodik olarak güncellenmektedir.

En Çok Kullanılan Sosyal Medya Siteleri 2018

    1. Path , paylaşılmış fotoğrafların gizliliğini denetlemek için zengin özelliklere sahip bir fotoğraf paylaşım ve mesajlaşma ağıdır. Özellikle Endonezya'da yaygındır.
    2. Uplike (Yeni) kullanıcıların fikirlerini kamuyla paylaşmalarını sağlayan bir sosyal ağdır. Uygulama şu anda yaklaşık 160 ülkede milyonlarca insan tarafından kullanılıyor.
    3. Last.fm , kullanıcıların müzik keşfetmeleri için önerilerin sunulduğu bir sosyal ağ. Sitede on milyonlarca kullanıcı ve 12 milyondan fazla müzik parçası var.
    4. VampireFreaks , milyonlarca üyeye sahip olan ve gotik-endüstriyel alt kültürlere yönelik içeriğin ağırlıkta olduğu bir sosyal ağdır. Site aynı zamanda flört için de kullanılıyor.
    5. CafeMom , annelere yönelik bir sosyal ağdır. Aylık 8 milyondan fazla benzersiz ziyaretçisi var.
    6. Ravelry el örgüsü ve dokuma meraklılarına hitap eden bir sosyal ağdır. Sitenin 7 milyondan fazla kayıtlı kullanıcısı var.
    7. ASmallWorld , üyeliğin davetle yapılabildiği ücretli bir sosyal ağdır. Site lüks seyahat ve sosyal bağlantılar kurmaya odaklanıyor, 250 bin civarında üyesi var.
    8. ReverbNation , müzisyenlerin kariyerlerini yönetmelerine yardımcı olan bir sosyal ağdır. Sitede üye olarak yaklaşık 4 milyon müzisyen var.
    9. SoundCloud (Yeni) kullanıcıların orijinal olarak oluşturdukları sesleri yüklemesine, kaydetmesine, tanıtmasına ve paylaşmasına olanak veren bir sosyal ağdır. 150 milyon civarında üyesi var.
    10. Cross.tv , Hıristiyan içeriğini 650.000'e kadar paylaşan bir sosyal ağdır. üyeler.
    11. Flixster yeni filmleri keşfetmek, filmleri öğrenmek ve filmlerde benzer zevklere sahip olanlarla tanışmak için kullanılan bir sosyal ağdır.
    12. Gaia anime ve sosyal forum temalı bir sosyal ağdır. 25 milyondan fazla kayıtlı kullanıcısı var.
    13. BlackPlanet , Afro-amerikalılar için buluşma, tanışma ve iletişime odaklanan bir sosyal ağdır. Sitenin yaklaşık 20 milyon üyesi var.
    14. My Muslim Friends Book (Yeni) 175 ülkede yaşayan müslümanların birbirleriyle iletişim kurmalarını sağlayan bir sosyal ağ. Şu anda yaklaşık 500 bin üyesi var.
    15. Care2 , dünyanın dört bir yanından aktivistlerin politik ve çevresel sorunları tartıştıkları bir sosyal ağdır. Sitede yaklaşık 40 milyon kullanıcı var.
    16. CaringBridge , benzer sağlık sorunlarıyla karşılaşan hastaların iletişim kurmalarına yönelik bir sosyal ağdır.
    17. GoFundMe (Yeni) herhangi bir nedenden dolayı para toplamak için kullanılabilecek bir sosyal ağdır.
    18. Tinder (Yeni) 50 milyondan fazla kullanıcının kullandığı mobil tabanlı bir sosyal ağdır.
    19. Crokes (Yeni) paylaşımların 300 karakterle sınırlı olduğu ve ağırlıklı olarak yazarlar tarafından kullanılan bir sosyal ağdır.
    20. Goodreads (Yeni) kitap önerebilen ve arkadaşlarının ne okuduğunu görebilen kitap severler tarafından kullanılan bir sosyal ağdır. Site Amazon'a aittir ve on milyonlarca üyesi vardır.
    21. Internations (Yeni) dünya çapında 390 şehir arasında göçmenleri birbirine bağlayan bir sosyal ağdır. 3 milyon kullanıcısı var.
    22. PlentyofFish (Yeni) çeşitli önemli hizmetler sunan ve 100 milyondan fazla kayıtlı üyeye sahip olan bir sosyal ağdır.
    23. Minds (Yeni) kullanıcıların çeşitli konularda kanallar oluşturmalarına ve aynı zamanda çevrimiçi aktiviteleri için kullanıcıları ödüllendirmelerine olanak sağlayan bir sosyal ağdır. İnternet'te özgürlüğü ve gizliliği teşvik eder ve 2 milyondan fazla üyesi vardır.
    24. Nexopia , üyelerinin forumlar oluşturmalarına izin veren Kanada merkezli bir sosyal ağdır. Sitenin 1 milyondan fazla kullanıcısı var.
    25. Glocals , göçmen topluluklar için İsviçre'de oluşturulan bir sosyal ağdır. Üyelerin buluşmalarını, etkinlik düzenlemelerini ve bilgi paylaşmalarını sağlar.
    26. Academia (Yeni) akademisyenlere yönelik bir sosyal ağdır. Platform bildiriler paylaşmak, etkilerini izlemek ve belirli bir alanda araştırmayı takip etmek için kullanılabilir. Sitenin 55 milyondan fazla kullanıcısı var.
    27. Busuu (Yeni) yabancı dil öğrenmeyi kolaylaştırmaya odaklanan bir sosyal ağdır.
    28. English, baby! (Yeni) konuşma İngilizcesi ve argo öğrenmek için kullanılan bir sosyal ağdır. Yaklaşık 1,6 milyon üye tarafından kullanılıyor.
    29. Italki (Yeni) yeni dilleri öğrenmeye yardımcı olmak için dil öğrencileri ve dil öğretmenleri arasında bağlantı sağlayan bir sosyal ağdır. Sitede 1 milyondan fazla öğrenci var.
    30. Untappd (Yeni) üyelerin tükettikleri birayı puanlamalarına, rozet kazanmalarına, biralarının fotoğraflarını paylaşmalarına, yakındaki mekanların listelerini gözden geçirmelerine ve arkadaşlarının hangi birayı içtiklerini görmelerine izin veren bir sosyal ağdır. Sitede yaklaşık 3 milyon üye var.
    31. Doximity (Yeni) ABD'deki klinikçilere yönelik bir sosyal ağdır. 800 bin civarında üyesi var.
    32. Wayn , benzer fikirlere sahip kişileri birbirine bağlayan bir seyahat ağıdır. Sitenin 20 milyondan fazla kullanıcısı var.
    33. CouchSurfing üyelerin birbirlerini ev sahibi olarak ağırlayabilmelerini sağlayan bir sosyal ağdır. Sitede yaklaşık 15 milyon üye var.
    34. TravBuddy bir seyahat arkadaşı bulma konusunda uzmanlaşan bir sosyal ağdır. Sitenin yaklaşık yarım milyon üyesi var.
    35. Tournac (Yeni) aynı yere seyahat eden insanları buluşturan, gezginlere yönelik bir sosyal ağdır.
    36. Cellufun 2 milyondan fazla üyesi olan ve üyelerin ancak mobil cihazla iletişim kurabildikleri bir oyun topluluğu ağıdır.
    37. MocoSpace 2 milyondan fazla kullanıcısı olan bir sosyal oyun sitesidir.
    38. Zynga (Yeni) milyonlarca günlük kullanıcı tarafından oynanan, popüler oyunlar arasında Farmville, Draw Something ve Zynga Poker gibi oyunların olduğu bir sosyal ağdır.
    39. Habbo , gençlere yönelik bir oyun sitesidir. Aylık 5 milyondan fazla benzersiz ziyaretçisi var.
    40. YouTube , kullanıcılarının video yüklemelerine olanak veren dünyanın önde gelen video paylaşım ağıdır.
    41. FunnyOrDie , kullanıcıların video paylaşmalarına ve derecelendirmelerine olanak tanıyan bir komedi video ağıdır. Ağın yüz milyonlarca izleyici var.
    42. Tout , işletmelerin çevrimiçi video gelirlerini artırmasına ve sürdürmesine yardımcı olan bir video paylaşım ağıdır. Aylık 85 milyon izleyiciye sahiptir.
    43. Vine 6 saniyelik videolar için bir video paylaşım ağı olarak popülerlik kazandı. Şimdi Twitter'ın bir parçası.
    44. Sınıf arkadaşları , ABD'de özellikle lise arkadaşlarının birbirlerini bulmalarına odaklanan bir sosyal ağdır.
    45. MyHeritage , kullanıcıların aile soyağacı oluşturmasını sağlayan oline bir soyağacı ağıdır. Sitenin dünya çapında 80 milyon kullanıcısı var.
    46. 23andMe (Yeni) müşterilerini DNA analizine dayanarak akrabalarıyla buluşturan analiz şirketinin sosyal ağıdır. Aynı zamanda, kişinin DNA analizine dayanan herhangi bir sağlık sorununa sahip olup olmadığını da belirler.
    47. Ancestry (Yeni) kullanıcıların atalarını bulmalarına yardım eden bir sosyal ağdır. Sitede yaklaşık 2 milyon üye var.
    48. Viadeo çoğunlukla Avrupa'da işletme sahiplerini, girişimcileri ve yöneticileri buluşturan bir sosyal ağdır. Yaklaşık 50 milyon üyesi var.
    49. Tuenti , üniversite ve lise öğrencilerine adanmış bir sosyal ağdır. Yaklaşık 12 milyon üyeye sahip ve özellikle İspanyolca konuşulan ülkelerde popüler.
    50. Xing , tüketiciler tarafından kullanılan ve kariyer odaklı bir sosyal ağdır. Xing, bir kuruluştaki özel ve güvenli bir ağı etkinleştirmek için kapalı grupları destekler.
  • Yukarıdaki listede önemli sosyal medya sitelerinin eksik olduğunu düşünüyorsanız, lütfen eksik siteleri bize bildirin, onları hemen ekleriz.

    Social Media List ©www.socialmedialist.org 2018. All rights reserved.

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder