Windows 10 Mobile Teknik Özellikleri ve Sistem Gereksinimleri

Windows Phone 8.1 müşterileri için Yükseltme Kullanılabilirliği


Windows 8.1 müşterileri için iyi haber: Yeni bir telefon satın almadan, yeni Windows 10 Mobile'ın yeni, harika özelliklerinin keyfini çıkarabilirsiniz.

Mevcut Windows Phone 8.1 cihazları için yükseltme olarak Windows 10 Mobile kullanılabilirliği; cihaz üreticisi, cihaz modeli, ülke veya bölge, mobil operatör ya da hizmet sağlayıcı, donanım sınırlamaları ve diğer faktörlere göre değişiklik gösterir. Cihazınızın desteklenip desteklenmediği ve diğer önemli bilgileri kontrol etmek için, cihazınızın üreticisinin web sitesini ziyaret edin. Üretici iletişim bilgilerini İletişim bilgileri sayfasından bulabilirsiniz. Ayrıca yükseltme uygunluğunu kolayca kontrol edebilmek ve telefonunuzu yükseltme işlemine hazırlamak için Windows Mağazası'nda ücretsiz olarak sunulan Windows 10 Upgrade Advisor uygulamasını edinebilirsiniz.

Windows 10'a yükseltebilecek telefonlar ve cihazlar:

Lumia Icon, 1520, 930, 640, 640XL, 730, 735, 830, 532, 535, 540, 635 1GB, 636 1GB, 638 1GB, 430, 435, BLU Win HD w510u, BLU Win HD LTE x150q, MCJ Madosma Q501

Windows 10 Mobile'a yükseltme için gereksinimler

Yükseltmeyi desteklenen bir cihaza yüklemek için, cihazınızın; Windows Phone 8.1 GDR1 QFE8 veya daha sonraki sürümü çalıştırdığından emin olun. Windows 10 yaklaşık olarak 1,4 GB boyutunda büyük bir dosyadır (bazı durumlarda indirme boyutu daha büyük olabilir). Yükseltmeyi indirmek ve yüklemek için Wi-Fi internet bağlantısı gerekir. İnternet erişim ücretleri uygulanabilir. Yükseltme, çoğu durumda cihaz depolama alanının bir kısmını kullanır; yükseltmeyi tamamlamak için gereksiz dosyaları cihazınızdan kaldırmanız gerekebilir.

Windows 10 Mobile Müşterileri için Güncelleştirme Kullanılabilirliği


Windows 10 Creators Update (1703) yalnızca şu Windows 10 Mobile cihazları için kullanıma sunulmaktadır ve kullanılabilirlik operatöre ve pazara göre değişebilir: HP Elite x3, HP Elite x3 (Verizon), HP Elite x3 (Telstra), Wileyfox Pro, Microsoft Lumia 550, Microsoft Lumia 640/640XL, Microsoft Lumia 650, Microsoft Lumia 950/950 XL, Alcatel IDOL 4S, Alcatel IDOL 4S Pro, Alcatel OneTouch Fierce XL, Softbank 503LV, VAIO Phone Biz, MouseComputer MADOSMA Q501, MouseComputer MADOSMA Q601, Trinity NuAns Neo.

Windows 10 Fall Creators Update (1709) yalnızca şu Windows 10 Mobile cihazları için kullanıma sunulmaktadır ve kullanılabilirlik operatöre ve pazara göre değişebilir. HP Elite x3, HP Elite x3 (Verizon), HP Elite x3 (Telstra), Wileyfox Pro, Microsoft Lumia 550, Microsoft Lumia 650, Microsoft Lumia 950/950 XL, Alcatel IDOL 4S, Alcatel IDOL 4S Pro, Alcatel OneTouch Fierce XL, Softbank 503LV, VAIO Phone Biz, MouseComputer MADOSMA Q601, Trinity NuAns Neo.

Yukarıda belirtilmeyen Windows 10 Mobile cihazları, Microsoft'un Destek Yaşam Döngüsü ilkelerine uygun olarak güvenlik ve hizmet güncelleştirmeleri almaya devam edecektir.

Önemli notlar


  • Windows 10 Mobile otomatik olarak güncelleştirilir. Windows 10 Mobile kullanıcıları, güncelleştirmeleri destek süresi boyunca, kullanılabilir olduğunda otomatik olarak alacaktır. Windows 10 Mobile Enterprise kullanıcıları ise güncelleştirmeleri erteleyebilecektir. Güncelleştirmeler için zaman içinde ek gereksinimler uygulanabilir ve kullanılabilirlik cihaz, operatör ve pazara göre farklılık gösterebilir. Windows 10 Mobile kullanıcılarının güncelleştirmeyi erteleyebileceği süre sınırlıdır. Destek, cihaza ve diğer etkenlere göre farklılık gösterebilir. Daha fazla bilgiye Windows Desteği Yaşam Döngüsü sayfasından ulaşabilirsiniz.
  • Birçok uygulama, uygulama içi satın alma, dosya ve ayar yükseltme işlemi kapsamında aktarılır. Ancak bazı uygulamalar, uygulama içi satın almalar ya da ayarlar aktarılamayabilir.
  • Bazı uygulamalar ve içerikler ayrı satılır. Özellik ve uygulama kullanılabilirliği ve deneyimi, cihaza ve pazara göre değişiklik gösterebilir.

Kullanım dışı bırakılan veya kaldırılan özellikler


Windows 10 yükseltmesini Windows Phone 8.1 cihazınıza yüklediğinizde, aşağıdakiler dahil olmak üzere, şu anda cihazınızda olan bazı özellikler değiştirilecek veya kaldırılacaktır:
  • 28 Şubat 2019 tarihinden itibaren Windows Phone için Cüzdan desteklenmeyecektir.
  • Windows 10 Yıldönümü Güncelleştirmesi yüklendiğinde, FM Radyo uygulaması artık Windows 10 Mobile'da kullanılabilir olmayacaktır.
  • Windows 10 Yıldönümü Güncelleştirmesi yüklendiğinde, Kids Corner özelliği artık Windows 10 Mobile'da kullanılabilir olmayacaktır.
  • Windows 10 Creators Update yüklendiğinde, Apps Corner özelliği artık Windows 10 Mobile'da kullanılabilir olmayacaktır.
  • Cevapsız çağrılar, mesajlar ve e-postalar için kişi kutucuklarındaki bildirimler, Windows 10 Mobile yayınlandıktan sonra desteklenmeyecektir.
  • Me Tile (Ben Kutucuğu) ve Me Card (Ben Kartı) artık desteklenmemektedir.
  • Grup kutucukları artık sosyal ağ durum güncellemelerini almak için kullanılamaz.
  • İç Mekan Haritalar artık, bazı konumlarda kullanılabilir değildir.
  • Windows 10 Mobile yayınlandığında, Outlook Posta uygulaması .EML eklerini açamayacaktır.
  • Outlook Takvim uygulaması Görevleri desteklemez.
  • Office belgelerinin kaydedilmesini ve paylaşılmasını önleyen MDM özelliği desteklenmemektedir.

Belirli özellikleri kullanmaya yönelik ek gereksinimler


  • Bazı özellikler için Microsoft hesabı gerekir.
  • Konuşmayı metne dönüştürme şu anda sadece, Amerika Birleşik Devletleri (İngilizce), Birleşik Krallık (İngilizce), Çin (Basitleştirilmiş Çince), Fransa (Fransızca), İtalya (İtalyanca), İspanya (İspanyolca), Almanya (Almanca), Kanada (İngilizce), Avustralya (İngilizce), Hindistan (İngilizce) ve Japonya'da (İngilizce) Windows 10'da kullanıma sunulmaktadır.
  • Windows Hello, belirli ayrıcalıklı telefonlarla sınırlıdır ve yüz tanıma için aydınlatmalı kızılötesi kamera sensörü veya Windows Biyometri Altyapısını destekleyen parmak izi okuyucu gibi özel donanımlar gerektirir. Cihaz uyumluluğunu ve diğer önemli bilgileri kontrol etmek için cihazınızın üreticisinin web sitesini ziyaret edin.
  • Telefonlar için Continuum belirli seçkin telefonlarla sınırlıdır. Özellik; DisplayPort, HDMI bağlayıcısı veya uyumlu bağdaştırıcı ile harici ekranın yanı sıra telefonlar için Continuum uyumlu aksesuarlar gerektirir ve bunların tümü ayrı satılır. Uygulama kullanılabilirliği ve deneyimi cihaza ve pazara göre değişiklik gösterir.
  • Groove Müzik (eski adıyla Xbox Music) ya da Filmler ve TV uygulamaları üzerinden müzik ve video akışı tüm bölgelerde kullanılamaz.
  • Xbox uygulaması ve bazı oyunlar ile özellikler yalnızca Xbox Live'ın desteklendiği ülkelerde ve bölgelerde kullanılabilir. Söz konusu liste için, Xbox Live Ülkeleri ve Bölgeleri web sitesini ziyaret edin.
  • Skype, yalnızca belirli ülkeler ve bölgelerde kullanılabilir. Yalnızca belirli ülkeler ve bölgeler aranabilir. Özel, ayrıcalıklı ve coğrafya dışından numaralar hariçtir. Ayrıntılar için Office SSS sayfasını ziyaret edin.
  • Bazı Office özellikleri için Office 365 aboneliği gereklidir.

Windows 10 Mobile yerelleştirme dilleri


Afrikaner Dili (Güney Afrika), Arnavutça (Arnavutluk), Amhara Dili, Arapça (Suudi Arabistan), Azerbaycan Dili (Latin, Azerbaycan), Bangla (Bangladeş), Bask Dili, Beyaz Rusça (Beyaz Rusya), Bulgarca (Bulgaristan), Katalanca (Katalanca), Çince (Basitleştirilmiş, Çin), Çince (Geleneksel, Tayvan), Hırvatça (Hırvatistan), Çekçe (Çek Cumhuriyeti), Danca (Danimarka), Felemenkçe (Hollanda), İngilizce (Birleşik Krallık), İngilizce (Amerika Birleşik Devletleri), Estonca (Estonya), Filipin Dili (Filipinler), Fince (Finlandiya), Fransızca (Fransa), Fransızca (Kanada), Galiçya Dili (Galiçya Dili), Almanca (Almanya), Yunanca (Yunanistan), Hausa Dili (Latin, Nijerya), İbranice (İsrail), Hintçe (Hindistan), Macarca (Macaristan), İzlanda Dili, Endonezya Dili (Endonezya), İtalyanca (İtalya), Japonca (Japonya), Kannada Dili, Kazakça (Kazakistan), Khmer Dili (Kamboçya), Svahili Dili, Korece (Kore), Lao Dili (Laos), Letonca (Letonya), Litvanca (Litvanya), Makedonca (Eski Makedonya Yugoslav Cumhuriyeti), Malay Dili (Malezya), Malayalam Dili, Norveçce, Bokmål (Norveç), Farsça, Lehçe (Polonya), Portekizce (Brezilya), Portekizce (Portekiz), Rumence (Romanya), Rusça (Rusya), Sırpça (Latin, Sırbistan), Slovakça (Slovakya), Slovence (Slovenya), İspanyolca (İspanya, Uluslararası), İspanyolca (Meksika), İsveççe (İsveç), Tamil Dili (Hindistan), Telugu Dili, Tay Dili (Tayland), Türkçe (Türkiye), Ukraynaca (Ukrayna), Özbekçe (Latin, Özbekistan), Vietnam Dili

Ek diller, Dil Arabirim Paketleri olarak sunulmaktadır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder